Egoscue - funksjonell trening

Lesson description

Egoscue metoden er fysiske øvingar som ein kan finne igjen i yogatradisjonen, pilates og mange andre treningformer alt frå husmorgymnastikk til treningsopplegg for profesjonelle idrettsutøvarar. Det unike med denne metoden er måten øvelsane blir gjort på og satt saman. Ved å bruke skånsomme strekk og styrkeøvelsar, blir ledd og muskler rebalansert til den opprinnelege forma og funksjonen. Når musklane sin funksjon er reetablert og kroppen jobber slik den er designa for å jobbe, så vil eventuelle smerter minske og kanskje også forsvinne heilt.
På dette kurset vil du få jobbe med lette og middels krevande program, men det betyr ikkje at du treng å vere trent og i god form. Du treng heller ikkje ha gått på yogakurs. To av programma er lange, men kan delast opp slik at du gjer havle programmet ein dag og resten ein annan dag.

Timen vert avslutta med ei avspenning eller ein meditasjon på mellom 10 og 15 min. Instruktør: Audhild Naustdal

Egoscue og avspenning

Dette er eit allsidig og variert program med bl.a. øvelsar for skuldre, hofter og styrking av mage- rygg- og setemuskulatur. Viss du ønsker å dele prgrammet i to, kan du ein dag gjere øvelsane fram til Savasana og enten slutte med den eller hoppe fram til avpsenninga. Ein annan dag kan du begynne med Savasana og gjere resten av programmet. <span style="color: #999999;"><strong>Instruksjon: Audhild | Elev: Ingrid | Varighet: ca. 1 time og 15 min</strong></span>

 • 01:05:58
 • 0%
Dette er eit allsidig og variert program med bl.a. øvelsar for skuldre, hofter og styrking av mage- rygg- og setemuskulatur. Viss du ønsker å dele prgrammet i to, kan du ein dag gjere øvelsane fram til Savasana og enten slutte med den eller hoppe fram til avpsenninga. Ein annan dag kan du begynne med Savasana og gjere resten av programmet.

Instruksjon: Audhild | Elev: Ingrid | Varighet: ca. 1 time og 15 min

Videoene kan sees på mobiler, nettbrett og datamaskiner. Vi anbefaler Firefox, Chrome eller Safari når du skal se videoene eller lytte til lyd-filene. Det er også mulig å se videoene på en AppleTV med Airlink.

Hver video vil typisk inneholde en kort avspenning i starten, et program av Egoscue stillinger og øvelser og en litt lengre dybdeavspenning / meditasjon til sist. Instill lyden slik at den er behagelig å høre på – ikke for høy / heller ikke for lav.

Lyd-filene lengre nede på siden er med instruksjoner i Yoga Nidra avspenning. Disse kan gjerne brukes selvstendig eller etter et yogaprogram.

Hvordan bruke dette materialet?

 1. En god matte å gjøre øvelser og avspenning på
 2. et pledd å ha over kroppen under avspenning og
 3. en litt hard pute og kunne sitte på til pusteøvelser og eventuell meditasjon.
 4. Slå av mobilen når du gjør yoga slik at du ikke blir forstyrret.

Når du har dette på plass start videoen (eller lyd-filen). Hvis enheten du bruker går i dvale gå til innstillingen for dette og slå det (midlertidig) av.

Det viktigste er å følge instruksjonene! Du trenger ikke å se på videoen hele tiden, men ta en titt når du trenger det – akkurat som om du er på en undervisningstime.

Vi håper du vil ha glede av disse videoene og lyd-filene – og gjennom dem få den gode virkningen som en time med pust og avspenning gir.

Kjærlige hilsener, Audhild

PS: Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger gjerne ta kontakt med meg. Se link til mobil / epost til høyre eller nederst på siden for Bjarke

Bruken av video-spilleren:

Kapitler: Hver av de lange yogaprogram er delt inn i seksjoner (kapitler) slik som introduksjon, yogaprogram, pusteteknikker etc. Når du har gjort et av de lange programmene en gang er det f.eks. greit neste gang å hoppe over introduksjonen. Da trykker du bare på de 3 streker nederst i høyre hjørne av videoen. Da vil videoen starte der. På den måten kan du lett velge bare å gjøre en del av forløpet f.eks. en avspenning eller pusteøvelser og avspenning.

Kvalitet: Trykk verktøy symbolet i nederste høyre hjørne av video-spilleren og du kan velge kvaliteten på avspillingen: Hvis du har dårlig nettforbindelse eller ser videoen på mobilen, velg “240p” eller “360p”. Har du god nettforbindelse og ser videoen på en stor skjerm (f.eks. TV’en) velg “1080p”). I utgangspunktet er innstillingen satt til “Auto” slik at avspillingen selv justerere seg etter enheten du ser videoen på eller netthastigheten du har. Fullskjerm-visning: I tillegg kan du trykke kryss-symbolet helt nede i høyre hjørne for å se videoen på  hele skjermen din.

Egoscue – funksjonell trening

Egoscue metoden er fysiske øvingar som ein kan finne igjen i yogatradisjonen, pilates og mange andre treningformer alt frå husmorgymnastikk til treningsopplegg for profesjonelle idrettsutøvarar. Det unike med denne metoden er måten øvelsane blir gjort på og satt saman.

Dei fleste av oss har sikkert lagt merke til at kroppen vår ikkje er heilt symmetrisk. Vi kan vere sterkare i høgre side av kroppen enn i venstre, eller vi kan vere stivare og ha meir vondt i den eine sida av kroppen. Det betyr at vi brukar høgre og venstre side av kroppen ulikt. Over tid kan dette gje ei endra kroppsholdning med slitasje og for stor belastning på musklar og skjelett. Ein kan sei at vi utviklar dysfunksjonar.

Egoscue øvingane vil over tid gje:

 • Redusert spenningar i muskulaturen
 • Meir aktivitet i tidligare «passiv» muskulatur
 • Smørjing av ledda
 • Etterkvart vil kroppen vende tilbake til ei god holdning og musklane jobbar meir på lag
 • Mindre smerter i kroppen

Kurset er for alle!

På dette kurset vil du få jobbe med lette og middels krevande program, men det betyr ikkje at du treng å vere trent og i god form. Du treng heller ikkje ha gått på yogakurs. Timen vert avslutta med ei avspenning på ca 10 min.

Avspenninger og meditasjon du kan lytte til på SPOTIFY

Egoscue øvelse